Apple iPhone X újdonságok

      Apple iPhone X újdonságok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miután egy hónappal a mobiltelefon elindítása után emlékeztettek mindenkit arra, hogy a képernyő “teljes képernyős”, és hogy az Apple hogyan sikerült eltávolítani az előlapokat, van egy valóban egymás mellé helyezés. A képernyő által elfoglalt terület kisebb, mint a Galaxy Note 8, és a képernyő fényereje alacsonyabb, mint a Samsung versengő mobilegysége.

De amikor a mérőeszköz nem a verseny, de az előző iPhones (amelyek mindegyikében LCD-képernyők voltak), az OLED opció világos győztes. James Titcomb a The Telegraph számára :

Az iPhone X-nek az úgynevezett “Super Retina” képernyője

amely az Apple OLED technológiát használó első iPhone kijelzője. Ez azt jelenti, hogy a színek jobban eltűnnek, a feketék sötétebbek, és minden csak fényesebbnek tűnik.

És nem tagadják meg: valóban fantasztikusnak tűnik. Ott a legjobb képernyőkkel, amelyeket egy telefonon láttam, és határozott lépést tettek a korábbi iPhone-ról, amelyek az összehasonlításhoz képest csak egy kicsit bonyolultak. Határozottan úgy érzem, hogy kényelmesen nézni fogok egy teljes filmet, bár ott van egy csuklás …

A képernyő egyértelmű, hogy az előremutató szenzorok bevonása az Apple-t kiaknázta egy valódi “teljes képernyős” előretekintő kijelzővel. A bevágás nyilvánvaló ikonikus elem, de az, amely az Apple marketingét elsőként és a második felhasználóknak szolgálja. A legtöbb ellenőr azt javasolta, hogy használat után “láthatatlan” legyen, de továbbra is kellemetlen emlékeztető marad, hogy ez a sziluett egy Apple okostelefon sziluettje. Nilay Patel a The Verge-ban vizsgálja a notch-et, és hogyan kezelik rosszul a harmadik féltől származó szoftvereket:

ios11

Azok az alkalmazások, amelyeket nem frissítettek kifejezetten az iPhone X számára, de az Apple iOS autolayout rendszerével töltik ki a képernyőt, de furcsa dolgok történnek: a Dark Sky blokkolja az állapotsor felét saját keménykódolt fekete sávjával, Uber a fiók ikonját az akkumulátor jelzője fölött, és a Halide kamera alkalmazás beállításai eltakarják a hornyot és részben beillesztik a kijelző nyuszi füleibe. Szinte jól néz ki, de akkor rájössz, hogy tényleg csak törött.

Az iPhone X-hez frissített alkalmazásoknak különböző módjai vannak a résszel való foglalkozásnak, amelyek néha különös eredményekhez vezetnek, különösen az olyan alkalmazásoknál, amelyek videót játsszanak. Az Instagram történetek nem töltik be a képernyőt; nagy szürke határok vannak a tetején és alján. A YouTube csak két fullscreen zoom opcióval rendelkezik, így a Last Jedi trailer lejátszása akár egy kis videót is eredményezhet, amelyet levél- és oszlopdobozban vagy teljes képernyős nézetben vesznek körül, és a kép bal oldalán elcsúsztatva található. A Netflix kissé jobb, de még mindig elakadtál, amikor a hatalmas fekete határokat a videó vagy a bemetszés körül választotta.

Kétségtelen, hogy a népszerű alkalmazások idővel frissülnek, de az első benyomások számítanak és a dobozon kívül a képernyő kialakítása és a bemetszés szokatlan technikai szeletek.

A design

és az ikonikus gombhoz rendesen társított szoftverfunkciókat lecserélték a swipes és a gesztusok – ez egy közös megközelítés más platformokon, de az első az Apple iPhone-ján. Forbes David Phelan közelebbről megvizsgálja az új kontrollokat :

Nagyon változott az iPhone felhasználói élménye. A legnagyobb változások évek, vagy esetleg örökre. Az iPhone X megnyitásához a lezárási képernyőn csúsztatható fel a képernyő alján (három másodperc elteltével, egy sáv és a “Nyissa fel a felnyitáshoz” szavak segítőkészen jelennek meg).

Ha egy alkalmazásban vagy, akkor ugyanaz a pillanat, amely visszaviszi a kezdőképernyőt, és egy animációval látja, hogy az alkalmazás visszaugrik a parancsikonra, csak a megfelelő helyen. Minden jó és jó, de ez szó szerint két napig tartott, hogy megakadályozhassam, hogy megpróbáltam megnyomni a hiányzó otthoni gombot. Az izommemória erőteljes dolog az évekig tartó iPhone használat után. És még több van. A Home gomb elvesztése nem jelenti azt, hogy duplán nyomja meg a multi-tasking indítását. Most csúsztatják fel és szüneteltessenek, és a megnyitott alkalmazások megjelennek, mint korábban.