A lehallgatásbiztos iPhone tok Snowden-től

      A lehallgatásbiztos iPhone tok Snowden-től bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Valószínűleg nem lett volna várható főleg egy, hogy az első terméke egy okostelefon tok képében jelenik meg, pedig elég zsúfolt Edward Snowden to-do listája.

snowden tok
Az iPhone tok célja, hogy nyomkövető jeleket tud küldeni az okostelefon belső antennájának segítségével annak megállapítására, hogy az eszköz adatok továbbítására is alalmas legyen, és tájékoztat arról, hogy mekkora a lelepleződés veszélye – különösen azoknak ajánlott akik gyakran kerülnek bizonytalan helyzetbe, mint például az újságírók a háborús területeken.

Hogy használd a tokot?

Huang, a készülék tervezője beszélt vezetékes előtt az esemény, kifejtve, hogy a tokot úgy tervezték, hogy sokkal több védelmet jelentsen a felhasználónak és képes legyen megakadályozni a véletlen adatátviteli úgy, hogy a repülőgép üzemmódba kapcsolja veszély esetén az iPhone készüléket

A védőtokot úgy tervezték, hogy szerény méretű legyen, egy csatlakozó található az alján, amely kapcsolódik a telefon alján található lightning portba, és kapunk a hátlapon egy kis kijelzőt is. Belül, vezetékek benyúlnak a tok segítségével kialakított második SIM foglalatba, monitoring által küldött jeleket az iPhone különböző vezeték nélküli adó. Ha rossz vagy veszélyes esetleg lehallgató adást észlel a rendszer akár kiváltja az alap sim kártyát és figyelmeztető módba állítja ki a telefont.

A készülék még persze a tervezés korai szakaszában van, de az iPhone tok részletes tervén jelenleg is dolgoznak és a prototípus lassan érett lesz a tömeg termelésre.

forrás: TechCrunch